Couscoussalade met kip en peterselie

Betreed de betoverende wereld van de Marokkaanse keuken met een heerlijk recept voor een Marokkaanse couscoussalade.

Met onze Ladies Only Reis naar Marrakech in het vooruitzicht kunnen we niet wachten om ook de heerlijke Marokkaanse gerechten weer te mogen proeven. De harira soep (op basis van tomaten, linzen en kikkererwten), de tajine gerechten uit een typische aardewerk pot, pastillas gevuld met bijvoorbeeld kip  en briouates, filodeeg hapjes met kaas, vis of kip. En niet te vergeten, de verschillende couscousgerechten. Wij hebben een lekker en makkelijk recept voor je om thuis te maken.

Veel maak en eet plezier!

Ingrediënten: 

  • 500 gr. kipkluifjes
  • 315 gr. Marokkaanse couscous
  • 3 el amandelschaafsel
  • 1 citroen
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 40 gr. verse peterselie
  • 3 bosuien

01. Verwarm de oven voor op 180 C. Leg de kipkluifjes op het bakpapier en wrijf ze in met de couscouskruiden. Bak ze in de over in ca 30 min goudbruin en gaar. Bereid ondertussen de couscous en de rozijnen volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

02. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel in 2 min. bruin. Breng op smaak met zout en laat afkoelen op een bord. Pers de helft van de citroen uit, snijd de rest in smalle partjes. Meng de olie met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie grof en de bosui in ringetjes.

03. Schep de dressing, bosui en de helft van de peterselie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi vlak voor het serveren met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie. Serveer met de kip en citroenpartjes.

Lees ook deze blogs:

Ontdek-Marrakech

Viva Valencia!

Contact gegevens

Ontdek ons reisaanbod

Nieuwe reis 16 – 19 oktober ’24

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!