Ontdek Marrakech: 10 Must-Do Tips voor een Magische Ervaring!

Op slechts een steenworp afstand van Nederland bevindt zich een wereld die je zintuigen laat ontwaken en je hart sneller doet kloppen: Marrakech. Zodra je voet zet op Marokkaanse bodem, sta je gelijk in een compleet andere wereld. Overal is wel iets te zien, een mix van kleuren, geuren en geluiden.

Marrakech, ook wel bekend als de “rode stad”, verwelkomt je met open armen en neemt je mee op een reis door haar levendige steegjes, bruisende markten en eeuwenoude monumenten.

Wij hebben Marrakech meerdere malen bezocht en hebben ons laten inspireren door haar unieke charme. In deze blog delen we graag onze top 10 tips om het meeste uit jouw avontuur in Marrakech te halen.

  1. Verblijf in een Riad: Kies ervoor om te overnachten in een Riad. Een riad is eigenlijk een klein paleisje middenin de medina van Marrakech. Het heeft een aantal kamers die gelegen zijn rondom een sfeervolle patio en vaak is er ook een dakterras. Heerlijk om daar te kunnen ontbijten of voor een kopje verse muntthee in de middag. In een riad ervaar je de Marokkaanse gastvrijheid nog beter en je hebt echt contact met de locals. En nog een voordeel, zodra je de deur uit loopt stap je direct in de sfeervolle straatjes van de medina. Wij verbleven in Riad Orange, een aanrader.
  2. Verken de Stad per Fiets: Tijdens onze Ladies Only Reizen proberen we deze leuke en actieve excursie altijd te doen en het is wat ons betreft de ultieme manier om een stad beter te leren kennen. Wanneer je in veel steden ook prima zelf met een fiets eropuit kunt gaan is het in Marrakech wel aan te raden om dit met een gids te doen.Laat je leiden door de kronkelende straatjes en leer de stad kennen met de lokale gidsen van Pikala Bike Tours, die je meenemen naar de verborgen pareltjes van de stad.
  3. Bezoek een Berberse Kruidenfarmacie: Ontdek de geheimen van de Marokkaanse kruiden en specerijen tijdens een bezoek aan de kruidenfarmacie op Rahba Lakdima. De eigenaar kan je ontzettend veel vertellen over de medicinale werking van diverse kruiden en bloemen die hij allemaal in glazen potten heeft staan. Daarnaast maakt hij de beste kruidenmengsels voor je curry’s, bbq en Ras al Hanout gerechten.Laat je verrassen door de medicinale werking van diverse kruiden en geniet van de kleurrijke sfeer van de markt.
  4. Shoppen en Onderhandelen op Place de Espices: Na de kruidenfarmacie loop je zo het plein Place de Espices op waar je een enorm aanbod hebt aan rieten manden, kussentjes, tassen, vloerkleden, poefs etc. Vergeet natuurlijk niet af te dingen, dat hoort bij het spel. Wanneer zowel jij als de koper elkaar lachend de hand kunnen schudden na het sluiten van de deal heb je het goed gedaan. Geniet daarna van lekkere koffie met de heerlijkste taartjes bij Café de Espices van het uitzicht op de gezellige drukte van het plein.
  5. Verken Le Jardin Secret: Verscholen in de kleine straatjes van de bruisende binnenstad van Marrakesh vind je Le Jardin Secret, een oud paleis  met schitterende tuinen die sinds 2016 zijn opengesteld voor publiek. Er zijn twee weelderige tuinen in de binnenplaatsen van het paleis: een exotische tuin, met planten van over de hele wereld, en een Islamitische tuin, met sinaasappelbomen en kleurrijke bloemen. Er is ook café op het dakterras met uitzicht op de tuin.
  6. Culinair Genieten bij Le Jardin: Heb je trek gekregen? Dan vind je vlakbij Le Jardin Secret, restaurant Le Jarin, een plek die je zeker te weten niet wil missen! Het is wel even zoeken maar zodra je de smalle deur door bent kom je in een groene mini jungle terecht. Je kunt hier genieten van ontbijt, lunch en diner of voor een lekkere cocktail (Ja dat kan hier ook, sommige plekken schenken wel alcohol!) Op het menu gerechten van over de hele wereld, allemaal met een Marokkaanse twist. Salades, pasta’s en, natuurlijk, tajine.
  7. Ontspannen bij Restaurant Kabana: En nu we het toch over lekker eten hebben dan hebben we nog een fijne tip voor je. Restaurant Kabana. Een hip en populair restaurant waar je naast lekker eten ook hier een cocktail of wijntje kunt bestellen. En ook hier een fantastisch dakterras. Heb je in de avond nog puf? Dan gaat de muziek een tandje harder en kan er gedanst worden. Vooraf reserveren wordt aangeraden.
  8. Bewonder Yves Saint Laurent’s Mode in het Museum:Bewonder Haute Coutoure in het indrukwekkende Museum van Yves Saint Laurent en zie hoe de mode-ontwerper zijn gevoel voor kleur in Marokko vond. In het museum is een collectie van couture, schetsen, accessoires en foto’s tentoongesteld. Echt een aanrader!
  9. Verwen jezelf in Hammam Ziani: Hammam Ziani, een traditionele hammam waar je van top tot teen gedoucht, stevig gescrubd, gestoomd en vervolgens ingesmeerd met allerlei oliën. Hierna volgt vaak een full body massage en daarna kom je helemaal fris en zen weer naar buiten.
  10. Verken de Ben Youssef Medersa: De Ben Youssef medersa is een koranschool en opgericht in de 14e eeuw maar tegenwoordig niet meer in gebruik. De gebedsruimte bevindt zich langs de grote binnenplaats met de meest indrukwekkende decoraties. Er staan marmeren pilaren met siermotieven van dennenappels- en palmmotieven en de muren zijn versierd met islamitische kalligrafieën en mozaïek. Tip, ga vroeg in de ochtend dan ben je meeste toeristen voor.

Ontdek deze en nog veel meer magische ervaringen tijdens jouw reis naar Marrakech!

Lees ook deze blogs:

Viva Valencia!

Zie we je snel?

Contact gegevens

Ontdek ons reisaanbod

Ladies Only naar Palermo, Sicilië

  16 - 19 oktober 2024 deze reis is vol, je kunt niet meer aanmelden!