Marrakech

In de stad van Duizend- en-een-nacht val je van de ene verbazing in de andere. Nauwe steegjes, een paleisje verscholen achter dikke deuren, achtduizend winkeltjes, prachtige monumenten met mozaïk en stucwerk en niet te vergeten het komen en gaan van artiesten op de Djeema El Fna, het kloppende hart van deze bruisende stad. Laat je verrassen in deze wondere wereld, zo dichtbij Europa maar toch zo anders!

Programma: 

Woensdag 02 oktober We vertrekken om 07.20 u. vanaf Eindhoven en vliegen met Transavia naar Marrakech waar we ca. 10.00 uur (lokale tijd) aankomen. Hier worden we opgewacht door de bus en worden we naar onze Riad (een klein paleisje) midden in de oude medina gebracht waar we onze koffers kwijt kunnen. Na de lunch worden we opgehaald door de gids voor een wandeling door Marrakech. We bezoeken het Djeema El Fna plein, de souks, een Berberse kruiden-pharmacie en het het Paleis Dar El Bacha.

Flaneer ’s avonds, zoals vele Marrakchi en westerse toeristen, over het beroemde plein. Hier komt het ‘s-avonds pas echt tot leven: je kijkt je ogen uit bij de waarzegsters, verhalenvertellers, muzikanten en meer. We dineren gezamenlijk in een gezellig restaurant. 

Donderdag 03 oktober.Wat is een Ladies Only reis zonder fietsexcursie? Ga mee fietsend  Marrakech verder ontdekken, we zullen ook wat meer buiten het centrum de omgeving verkennen. Heb je de voorkeur om het wat relaxter te doen? Dan kun je ook een dromedarisrit maken in de Palmentuin.

‘s-Middags kun je zelf op pad met boekje “Time to Momo Marrakech” waar verschillende wandelroutes in staan. Drink een nos-nos op het Djeema El Fna plein, bezoek het museum D’Art de vivre van Marrakech of struin door de steegjes van de medina, met ruim 8000 winkeltjes.

Vrijdag 04 oktober  Vandaag kun je mee met de Nederlandse kok Gemma om in de souks de ingrediënten te kopen voor onze zelf te maken lunch! Met behulp van een aantal Marokkaanse assistentes gaan we in een mooie riad aan de rand van de medina heerlijke Marokkaanse gerechten leren koken. We sluiten af met een gezamenlijke lunch waar we onze eigen kookkunsten gaan uitproberen. 

Aan het eind van de dag worden de liefhebbers verwacht in een traditionele hammam. We krijgen de complete Berber-behandeling; inzepen met bruine zeep en henna, scrubben tot al het vuil uit je poriën is en daarna een heerlijke massage. Je voelt je als herboren!

Zaterdag 05 oktober Vandaag heb je nog voldoende tijd om souvenirs te shoppen in de medina of het moderne centrum van Marrakech. In de loop van de middag zit onze reis er dan toch op en gaan we terug naar de luchthaven voor onze terugvlucht om 18.00 u. Ca. 22.45 uur komen we weer aan op de luchthaven van Eindhoven.  

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Geef je dan snel op!

De prijs voor deze Ladies Only Marrakech reis is € 595 per persoon 

Inclusief: Vluchten met handbagage, Overnachtingen in een traditionele riad met ontbijt, transfers per bus, Wandeltour, Diner op de eerste dag, Boekje Time to Momo Marrakech (1 per kamer),reisbegeleiding en diverse leuke tips van Sandra en Alice. 

Op basis van een gedeelde 2 persoonskamer (3 persoonskamer op aanvraag) 

Goed om te weten:

De kamers zijn voorzien van tweepersoonsbedden en aparte bedden.

Optioneel bij te boeken en onder voorbehoud van wijzigingen:

Fietsexcursie € 35

Dromedarisrit € 25

Kookworkshop € 65

Hamam-sessie € 35

Busvervoer Kapelle – Eindhoven Airport retour € 45

1 x 20 kg. ruimbagage € 52

Aanmelden


  Gegevens van de thuisblijver


  Verzekeringen

  Wil je een reisverzekering afsluiten?
  Wil je een annuleringsverzekering afsluiten?

  Indien je een verzekering via ons wilt afsluiten zullen we eerst de premieberekening aan je doorgeven


  Social media

  Ga je ermee akkoord dat er foto's op Facebook/Instagram en op de website gebruikt kunnen worden waarop je te zien bent? (wij vermelden nooit namen op social media!)


  Excursies

  De reis- en annuleringsvoorwaarden van deze reis zijn te vinden op de boekingsbevestiging die je ontvangt na aanmelding. Je kunt enkel deelnemen aan de meerdaagse Ladies Only Reizen als je een reisverzekering hebt!  Belangrijke info

   2 – 5 oktober = vol

  Contact gegevens

  Weststraat 5a,
  4421 AC Kapelle

  T. +31 (0)113 344 619
  E. info@ladiesonlyreizen.nl

  Gerelateerde reizen

  Ladies Only naar Valencia

    27 - 29 september 2023 Beschikbaarheid op aanvraag