Viva Valencia!

De dag begint lekker vroeg Met een vlucht die om 06.35 uur vertrekt vanaf Schiphol is het een kort nachtje geweest. Dus met een beetje wattenhoofd maar wel een heerlijk vooruitzicht rijden we naar Schiphol.

De eerste dames staan al op de afgesproken plek want zij hebben, heel slim, de nacht ervoor doorgebracht in een hotel vlakbij, dat scheelt toch net een paar uurtjes slaap!

Als een kwartiertje later de groep compleet is checken we in en zijn de meesten ook verlost van hun handbagage koffertje, dan hoef je daar niet meer op te letten.

Tijdens het wachten wordt er al gezellig gekletst. Sommigen kennen elkaar van eerdere reizen en dan komen de herinneringen al snel weer boven.

De dames in de groep zijn allemaal van het type “aanpakken”, maar nu heeft iedereen zin in een paar ontspannen dagen waarbij het regelen aan Alice en Sandra is overgelaten.

Heerlijk die Spaanse zon Eenmaal weer met de voeten op de grond worden we begroet door de Spaanse warmte, heerlijk! 

Alice loopt alvast door naar de aankomsthal om onze chauffeur van de transferbus op te zoeken, Sandra wacht samen met de groep dames even op de bagage.

Alles gaat lekker vlot en voor we het weten zitten we al in de bus naar ons hotel. Dat is fijn want we willen de eerste dag goed besteden.

Na een half uurtje rijden komen we aan bij het hotel. Omdat vooraf al de nodige gegevens aan het hotel zijn gemaild, is inchecken zo gebeurd. Het is nog erg vroeg dus er zijn nog maar 2 kamers klaar.

Toch een meevaller want dan kan iedereen zich daar even omkleden voordat we op de fiets vertrekken.

Met de zonnebrand en zonnebril paraat, stappen we naar buiten en worden begroet door het prachtige uitzicht op de boulevard van Valencia. De promenade met palmbomen, uitgestrekte terrassen en het brede strand zorgen meteen voor dat ultieme vakantiegevoel.


Lekker actief de stad verkennen We hebben vanmorgen afgesproken met Sergio, die ons al fietsend meeneemt voor een eerste kennismaking met de stad. 

Het is wel even wennen; overal zijn fietspaden maar wel altijd tegemoetkomende fietsers, heel veel stoplichten en hadden ze de fietspaden misschien 20 centimeter breder kunnen maken?

Sergio woont al jaren in Valencia en vertelt honderduit in zijn Nederlands met een charmant accent. We zien natuurlijk de beroemde en hypermoderne “Stad van de Kunsten en Wetenschappen” aan het begin van het kilometerslange groene Turia Park. We gaan vanaf daar de oude stad in en horen alles over de Zijdebeurs, de Markthal en het leven in deze 3e grootste stad van Spanje.

In het park nemen we de tijd voor een broodje en koffie, het was vroeg vanochtend tenslotte dus iedereen heeft wel zin in wat.

Uitgebreid lunchen Als we een goed beeld hebben van de stad neemt Sergio afscheid van ons. En ondanks dat we al heel veel gezien hebben in een paar uurtjes, begint het echte ontdekken nu pas. Sommigen gaan eerst eens lekker lunchen onder een boom op een terras. Anderen fietsen terug richting het hotel en de boulevard. 

Aan ons wordt gevraagd welk wijkje een aanrader is, we kennen de stad van eerdere reizen, dat maakt dat je weinig tijd kwijt bent aan het zoeken naar de leukste must-do’s. En met het door onszelf samengestelde boekje met tips weet je zeker dat je niets mist.

Tijd voor Tapas! Traditiegetrouw hebben we op de eerste avond,voor de dames die mee willen, gereserveerd in een gezellig tapas restaurantje op 10 minuten lopen van het hotel. Misschien niet één waar iedereen zelf  naar binnen was gestapt maar wát een heerlijke hapjes werden ons hier voorgeschoteld! En zo leuk om te zien dat er gezellig gepraat en gelachen wordt aan tafel en dat iedereen nu al zo enthousiast is over Valencia. 

Relaxt beginnen Na een nachtje lekker slapen gaat iedereen op zijn eigen tijd en tempo ontbijten. Sommigen maken een plan voor de dag en anderen pakken de fiets en zien wel waar ze uitkomen. In een stad als deze zijn de mogelijkheden legio. Wordt het winkelen, sightseeing of  een middagje strand? Iedereen doet waar ze zin in hebben.

Met Sergio op stap ’s Avonds wacht Sergio op ons dus, daar gaan we weer, op de fiets naar het centrum. Wandelend gaan we van restaurant naar restaurant en onderweg kunnen we hem alles vragen over zijn leven in Valencia. Sergio weet de leukste tentjes te vinden en overal worden we verrast met heerlijke gerechtjes en een lekker drankje. Dat in Valencia niet iedereen zijn geluk vindt, zien we ook. We komen door een wijkje waar we veel politie zien en waar de kartonnen al klaar liggen van de mensen die daar op en onder de nacht zullen doorbrengen. Met een gids als Sergio voelen we ons veilig genoeg om door te lopen, toch wel fijn.

Power Ladies Aan het eind van de avond stappen we weer op de fiets terug naar het hotel. Sandra fietst voorop, Alice achteraan en we duiken vanuit het drukke centrum het rustige park in voor de snelste route. Lekker door trappend, ondertussen genietend van het goed verlichte park waar nog enkele mensen hardlopen en stelletjes wandelen. Opeens wordt er in de groep hard geroepen, Stop! 
Een ketting van de fiets, lekker dan…. Maar hé, de dames die met ons mee gaan zijn niet voor een gat te vangen dus, hup, fiets op zijn kop, handen uit de mouwen en in no time ligt de ketting er weer op! En handig dat er uit diverse tasjes zakdoeken en handgel tevoorschijn worden gehaald.

Cocktail op ons dakterras Om de dag goed af te sluiten drinken we nog een cocktail op het dakterras. Met uitzicht op de zee en boulevard komen de verhalen van de dag nog eens langs en aangezien de drankjes niet al te klein zijn, is de lach nooit ver weg. Gelukkig kunnen we zo ons bed inrollen.

Street-art Dag drie alweer, de dagen vliegen voorbij.Vanochtend gaat een klein groepje al op tijd met ons mee op pad. Anderen fietsen langs de boulevard, een groepje gaat de winkels opzoeken en sommigen genieten van het strand.

Maria is de gids waarmee we een paar uurtjes op pad gaan om de streetart van Valencia te ontdekken. Wat wordt bedoeld met de prachtige voorstellingen van trieste Aziatische meisjes van Julietta. Wie zijn de opdrachtgevers van de schilderwerken van Deih en welke boodschap wil David de Limon overbrengen met zijn graffiti-poppetje? En vinden we dit kunst of vandalisme? Ondanks de warmte is het boeiend om te merken dat je anders naar de tekeningen gaat kijken. En terwijl we zelf onze weg terugvinden naar de fiets, herkennen we bij de muurschilderingen die we hier en daar tegenkomen nu zelf de artiest.

Laatste uren genieten Nog een hele middag voor de boeg. Wordt het genieten aan het strand of lekker lang lunchen op een terras? We zien dat er inmiddels groepjes samen op pad gaan, heel gezellig. 
I
n de avond staat de bus op tijd voor het hotel. We worden weer netjes van deur tot deur naar de luchthaven gebracht.
Het zit er alweer op en met een kleine vertraging landen we op Schiphol. Op naar huis met genoeg leuke belevenissen om op terug te kijken.

Nagenieten van een gezellige reis Heerlijk eten en drinken, lekker lachen en goede gesprekken. Nieuwe contacten maken en op een ontspannen manier een paar dagen in een andere omgeving doorbrengen. Dat is waar Ladies Only Reizen voor bedoeld zijn.

Ga je volgende keer met ons mee zorgeloos genieten?

Lees ook deze blogs:

Zie we je snel?

Contact gegevens

Ontdek ons reisaanbod

Ladies Only naar Palermo, Sicilië

  16 - 19 oktober 2024 deze reis is vol, je kunt niet meer aanmelden!

Ladies Only Marrakech

  19-22 maart 2025 Deze reis is vol, je kunt niet meer aanmelden