Lissabon

We gaan naar het prachtige Lissabon! De energieke hoofdstad van Portugal wordt ook wel de “stad van vergezichten” genoemd vanwege haar ligging op zeven heuvels. Deze stad is ontstaan aan de rivier de Taag, die niet ver daarvandaan uitmondt in de Atlantische Oceaan. Ze was ooit een zeer belangrijke uitvalsbasis voor ontdekkingsreizigers en heeft mede daardoor een rijke geschiedenis. De stad biedt je van alles wat: schitterende gebouwen uit de tijd van de zeevaarders, smalle straatjes, prachtige fonteinen en gezellige pleinen. Ook kun je in Lissabon genieten van de heerlijke mediterrane keuken en bijvoorbeeld smullen van de beroemde Bacalhau, de gezouten stokvis, of je laten meevoeren op de klaaglijke klanken van de fado, het Portugese levenslied. Ga je mee Lissabon ontdekken? 

Programma: 

Donderdag 04 oktober We vertrekken om 10.00 u. vanaf Brussel Zaventem en vliegen met Brussels Airlines naar Lissabon waar we ca. 11.50 uur aankomen. Hier worden we opgewacht door de bus en worden we naar het hotel gebracht waar we onze koffers kwijt kunnen. 

We starten de middag met een stadswandeling. Met onze Nederlandse gids gaan we op pad om de wijken Baixa en Bairro Alto te verkennen.De Bairro wordt ook wel gezien als dé Bohemian wijk van Lissabon, bijzondere ateliers, 100 jaar oude winkeltjes, koffie-kioskjes uit de begin 20e eeuw, authentieke barbershops geven kleur aan deze wijk. We bezoeken o.a. de bijzondere São Roque kerk, de kleurrijke groente-fruit en vismarkt, we gaan een ouderwets trammetje pakken en uiteraard mag een echte Portugese koffie op een gezellig terras niet ontbreken. Voor diegene dit dit willen sluiten we de wandeling af met een bezoek aan een sfeervolle wine-bar waar we uitleg krijgen over de Portugese wijn inclusief proeven en hapjes.

Vrijdag 05 oktober.Vandaag willen we jullie per trein meenemen naar een heel bijzonder stadje Sintra. Van welke kant je Sintra ook nadert, je merkt meteen dat dit een bijzonder plaatsje is met één van de rijkste stukjes geschiedenis van Portugal. Overal staan paleisjes en schitterende herenhuizen te midden van prachtig aangelegde tuinen. Ook in het centrum zelf staan verschillende rijkelijk versierde huizen, met de beroemde Portugese azulejos, geglazuurde tegeltjes met de mooiste patronen en kleuren.

Samen met onze gids bezoeken we het landgoed Quinta de Regaleira waar we ook gezellig gaan lunchen. In de middag bezoeken we een paleisje en is er nog voldoende tijd om wat te winkelen bij de vele kleine winkeltjes in het centrum van Sintra. 

Lijkt het je leuk om ‘s-avonds een traditionele Fado-avond mee te maken in een restaurant? Wij reserveren vooraf een tafel voor je! 

Zaterdag 06 oktober  Een bijzondere tour vandaag, we gaan de wijken Alfama en Belém ontdekken, niet alleen wandelend maar we maken ook gebruik van diverse (traditionele) trammetjes. Deze hebben we nodig om de soms steile straatjes te beklimmen en om de wijk te kunnen bereiken. Samen met onze Nederlandse gids gaan we op pad en zullen we rondstruinen door de diverse kleine straatjes en de pleinen en historische gebouwen bewonderen. In Belém gaan we picknicken of lunchen (afhankelijk van het weer). 

Zondag 07 oktober Na het ontbijt zit onze reis helaas erop en gaan we terug naar de luchthaven voor onze terugvlucht om 12.40 u. Ca. 16.15 uur komen we weer aan op de luchthaven vaan Brussel Zaventem.  

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Geef je dan snel op!

De prijs voor deze Ladies Only Lissabon reis is € 495 per persoon 

Inclusief: Vluchten met 20 kg ruimbagage, Portugees middenklasse hotel met ontbijt, transfers per bus, Wandeltour inclusief tramritje en kopje koffie/thee, reisbegeleiding en diverse leuke tips van Sandra en Alice. 

Op basis van een gedeelde 2 persoonskamer (3 persoonskamer op aanvraag) 

Goed om te weten:

De kamers zijn voorzien van tweepersoonsbedden en aparte bedden.

Optioneel bij te boeken:

Bezoek aan Portugese winebar op dag 1 € 12,-

Dagtrip naar Sintra op dag 2 € 35,-

Tram-tour op dag 3 € 22,50

Picknick tijdens de tram-tour € 8,-

Voor de tram-tour en Sintra geldt er een minimum van 10 personen.

Aanmelden

Belangrijke info

 4 – 7 oktober
Vol

Contact gegevens

Weststraat 5a,
4421 AC Kapelle

T. +31 (0)113 344 619
E. info@ladiesonlyreizen.nl

Gerelateerde reizen

Ladies Only naar Palermo, Sicilië

  16 - 19 oktober 2024 deze reis is vol, je kunt niet meer aanmelden!