Toscane

Piazza’s en palazzo’s, welkom in Toscane!

O, la, la dames…wat een gave reis wordt dit! Toscane heeft zoveel om te ontdekken en dat gaan we in korte tijd dan ook doen: heel veel zien. De scheve toren van Pisa, het schattige Lucca en het fantastische Florence, dat wordt Genieten!

Programma

Vrijdag 4 november We vertrekken om 07.15 uur vanaf Schiphol en vliegen met Transavia naar Pisa waar we ca. 09.15 uur aankomen. We stappen in de trein om naar onze bus te gaan en daarmee rijden we naar onze eerste (korte) stop: Pisa!

Natuurlijk neem je foto’s van de beroemde scheve toren en heb je tijd voor je eerste heerlijke Italiaanse koffie. Met een stuk Panforte Nero (notentaart) erbij ben je weer opgeladen voor de rest van de dag.

We vervolgen onze weg met de bus en worden naar Lucca gebracht waar we de middag doorbrengen.

De prachtige pleinen met terrassen, de nauwe straatjes en de muren daarom heen nodigen uit om gezien te worden. Maak een energieke wandeling van 5 kilometer over de stadsmuren, of pak de fiets. Maar heerlijk lunchen bij 1 van de vele restaurants is natuurlijk altijd een goed idee!  Het fotogenieke Lucca wacht op je.

Aan het eind van de middag rijden we door naar Florence waar we rond 19.00 uur zullen aankomen bij ons hotel. Ga je daarna met ons mee dineren? Wij reserveren alvast een tafel, wel zo relaxed na deze lange dag!

Zaterdag 5 november

Vandaag kun je mee op 2 excursies, je wilt tenslotte niets missen van deze prachtige stad.

Fiat 500:

Maak je droom waar en rijd in een Fiat 500 door het Toscaanse landschap! Om 08.30 uur start deze tour dus vroeg ontbijten en op pad. Je gaat met z’n tweeën in de auto vanuit de stad Florence de omgeving bezichtigen. We rijden achter de gids aan dus verdwalen kan niet 🙂 Lunch is inbegrepen en je hebt een onvergetelijke ervaring! Om 13.30 uur eindigt deze tour weer in de stad. (Let op: als chauffeur ben je min. 18 jaar, kun je rijden met een schakelbak en kun je je rijbewijs laten zien)

Wandeltour: Onze Nederlandstalige gids neemt ons om 15.30 uur mee door de stad. Gesticht door Julius Cesar en grootgemaakt door de invloedrijke familie De Medici is Florence een waar openluchtmuseum. Leonardo da Vinci, Michelangelo, Dante, Boticelli, Galileo Galilei…werkelijk iedereen die in de Renaissanceperiode ertoe deed, was in Florence! Alsof je door een kunsthistorisch boek wandelt. En op de manier waarop onze gids vertelt is het voor iedereen interessant en begrijpelijk. Een heerlijke middag met natuurlijk een stop voor een drankje.

Zondag 6 november

Je dacht al, waar blijft de onvermijdelijke fietstour? Vandaag is de dag! We starten de dag op ons gemak met een ontbijt en om 10.30 uur gaan we op de fiets de stad verder verkennen. Verhalen die we gisteren hoorden tijdens de wandeltour komen verder tot leven naarmate we meer van de prachtige gebouwen bewonderen. We kunnen de gids zoveel vragen als we willen en we luisteren naar de prachtige verhalen over multi-talent Leonardo da Vinci. Op de fiets komen we net iets verder dan te voet waardoor we het complete plaatje van Florence gaan zien.

Na de fietstour kun je er nog een heerlijke middag van maken door de Duomo te beklimmen, een warenhuis in te gaan of een lekker ijsje te eten op 1 van de vele pleinen. Geniet ’s avonds van de prachtig verlichte gebouwen en de rust die dan heerst in de stad.

Maandag 7 november

Het zit er op, we checken uit na het ontbijt en rijden op het gemak naar de luchthaven van Pisa waar we om 13.00 uur weer naar Schiphol vertrekken. Om 15.15 uur komen we daar aan. Moe maar voldaan van een druk programma  en je telefoon vol met de meest fantastische foto’s van al het moois wat we gezien hebben. Toscane kun je van je lijstje afstrepen maar we weten zeker dat je nog eens terug gaat…Arriverdeci!

 

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Geef je dan snel op via de aanmeld-knop!

De prijs voor deze Ladies Only Toscane reis is € 675,- per persoon (obv 2 personen in een kamer)

(als er geen directe beschikbaarheid is uit onze voorraad, kan er een toeslag gelden)

 

Inclusief: Vluchten met 10 kg handbagage en stoelreservering, Florentijns middenklasse hotel met ontbijt, transfers, bustour Pisa-Lucca-Florence, reisbegeleiding en diverse leuke tips van Sandra en Alice. 

Exclusief:

Verplichte bijdragen voor SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds 1 x € 2,50  per reservering. 

Eventuele reis- en annuleringsverzekering.

 

Goed om te weten:

De kamers zijn voorzien van tweepersoonsbedden en soms aparte bedden.

De reis gaat door bij minimaal 18 deelnemers.

 

Optioneel bij te boeken en direct bij aanmelden doorgeven:

Diner op de eerste avond: ter plaatse afrekenen

Wandeltour met gids: € 24,- pp (min 10 pers)

Fiattour incl lunch: € 130,- pp (Inmiddels zijn alle Fiatjes bezet dus helaas niet meer te reserveren)

Fietstour met gids: € 40,- pp (min 14 pers)

Koffer 20kg om in te checken: € 50,- (onder voorbehoud)

Bus Kapelle – Schiphol v.v. bij voldoende animo (prijsindicatie: € 65,- pp)

Verder kunnen we je tips geven over een bezoek aan het Uffizi museum, de Duomo-kathedraal, Palazzo Vecchio of Galleria .

Aanmelden Toscane

  Gegevens van de thuisblijver

  Verzekeringen

  Wil je een reisverzekering afsluiten?
  Wil je een annuleringsverzekering afsluiten?

  Indien je een verzekering via ons wilt afsluiten zullen we eerst de premieberekening aan je doorgeven

  Social media

  Ga je ermee akkoord dat er foto's op Facebook/Instagram en op de website gebruikt kunnen worden waarop je te zien bent? (wij vermelden nooit namen op social media!)

  Excursies

  De reis- en annuleringsvoorwaarden van deze reis zijn te vinden op de boekingsbevestiging die je ontvangt na aanmelding. Je kunt enkel deelnemen aan de meerdaagse Ladies Only Reizen als je een reisverzekering hebt!

  Belangrijke info

   4 – 7 november 2022

  Voor deze reis kun je niet meer inschrijven!

  Contact gegevens

  Gerelateerde reizen

  Ladies Only naar Palermo, Sicilië

    16 - 19 oktober 2024 deze reis is vol, je kunt niet meer aanmelden!