Stockholm

Hip & Trendy dat is de Zweedse hoofdstad Stockholm die we graag samen met jou willen ontdekken! Het is een sprankelende stad, gebouwd op 14 eilandjes dus omringd door veel water maar ook groen. Het is een combinatie van historische charme in het oude stadscentrum Gamla Stan met een trendy levensstijl in de overige wijken. De vele okerkleurige huizen en de smalle straatjes geven het centrum een Zuid- Europese sfeer. Er valt veel te zien en te beleven in deze Scandinavische stad. Midden in het centrum is het Koninklijk paleis te vinden waar je de wisseling van de wacht kunt zien. Rondom het Stortorget plein bevinden zich diverse terrasjes, cafeetjes, restaurants en winkeltjes. Ten noorden van het oude centrum vind je het bruisende winkel- en uitgaansgebied. Hier zijn diverse winkels, grote warenhuizen, gezellige bistro’s en restaurants met internationale kaart. Ten zuiden van Gamla Stan is de wijk Södermalm en wordt ook wel SoFo genoemd. Hier vind je namelijk vele kunst-galeries, trendy winkels, hippe cafés en coole restaurants.

Programma: 

Vrijdag 24 mei. We vertrekken om 08.00 u. vanaf Eindhoven en vliegen met Transavia naar Stockholm waar we ca. 10.00 uur aankomen. Hier worden we opgewacht door de bus en worden we naar het hotel gebracht waar we onze koffers kwijt kunnen. 

We starten de middag met een fietstour. Met onze Engelstalige gids gaan we op pad om een eerste indruk te krijgen van de stad. We fietsen o.a. langs het Koninklijk paleis, door het het oude centrum Gamla Stan, het Vasa museum, Riddarholmen Kyrka en nog een aantal verborgen juweeltjes.

We verzamelen aan het begin van de avond om gezamenlijk een bezoek te brengen aan de Ice-bar. Hier drinken we gezellig samen een ijskoud drankje. Vervolgens kunnen we (optioneel) samen een restaurant in gaan voor het diner.

Zaterdag 25 mei. Bij mooi weer adviseren we je om een boottocht te maken. Stockholm ligt op vele eilandjes en vanaf het water is het prachtig om de stad verder te bekijken. Je vaart niet alleen langs de verschillende wijken maar je kunt ook genieten van een schitterende natuur! We helpen je graag bij het reserveren van een cruise.

In Stockholm moet je zeker gaan winkelen in de vele winkelstraten. Je shopt hier natuurlijk de vele Zweedse merken maar er is ook veel aanbod in Scandinavisch design. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de hipsterwijk Sofo.

Zondag 26 mei. We kunnen Stockholm niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het Abba museum. Deze legendarische Zweedse band is nog steeds enorm populair en het museum biedt ons een kijkje in hun leven. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om deze ochtend nog een cruise te maken. 

Na de lunch zal de bus ons weer komen ophalen om ons terug te brengen naar de luchthaven. We vertrekken om 16.20 uur vanaf de luchthaven waarna we omstreeks 18.25 uur weer zullen landen in Eindhoven.

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Geef je dan snel op!

De prijs voor deze Ladies Only Stockholm reis is € 485 per persoon 

Inclusief: Vluchten met handbagage, middenklasse hotel met ontbijt, transfers per bus, entree Ice-bar, reisbegeleiding en diverse leuke tips van Sandra en Alice. 

Op basis van een gedeelde 2-persoonskamer (3-persoonskamer op aanvraag) 

Goed om te weten:

De kamers zijn voorzien van tweepersoonsbedden of aparte bedden.

Optioneel bij te boeken:

Fietstour op dag 1 € 55,-

Cruise-tickets reserveren we ter plekke (is afhankelijk van het weer)

Abba Museum op dag 3 € 25,-

Aanmelden

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Belangrijke info

 24-26 mei 2019

Contact gegevens

Weststraat 5a,
4421 AC Kapelle

T. +31 (0)113 344 619
E. info@ladiesonlyreizen.nl

Gerelateerde reizen

Nieuwe reis 16 – 19 oktober ’24

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!