Kerstreis Leuven

Leuven, verrassend leuk!

Ken jij Leuven al? Het is de hoofdstad van Vlaams Brabant,  een echte studentenstad en heeft de oudste katholieke universiteit van Europa. Je ziet er mooie gebouwen waaronder het prachtige stadhuis en een hele bijzonder universiteitsbibliotheek. In de stad bevindt zich ook het Groot Begijnhof, een Middeleeuws dorpje, decor van veel films. Er zijn in de stad maar liefst 400 cafés en restaurants te vinden, 1 met de langste toog van Europa, een plein met maar liefst 40 cafés zij aan zij. Daarnaast staat Leuven bekend om de  bierbrouwerijen dus bij een bezoek aan Leuven hoort zeker een lekker biertje.

Kerst wordt in Leuven ieder jaar goed gevierd met een kerstmarkt met ruim 140 kramen en houten hutjes en een heus sparrenbos. In de twee skihutten en de grote kerstbrasserie kan je het echte après-ski gevoel beleven. Proef van een heerlijk winterbiertje of een warme glühwein en geniet van de gezellige sfeer.

Natuurlijk is er ook voldoende tijd om te shoppen! Leuven is geen wereldstad maar je vindt er een aantal sfeervolle winkelstraten met vele bekende modemerken maar ook leuke boetiekjes. Wij geven je alle tips hiervoor.

Zaterdag 10 december zal het Groot Begijnhof verlicht worden door duizenden kaarsen. Er is muziek en zang en je kunt er genieten van een drankje.

Programma: 

Vertrek Kapelle We vertrekken om 08:45 uur vanaf het ANWB station in Kapelle en reizen per comfortabele bus van De Baar touringcars naar Leuven waar we ca. 10:15 uur aankomen. We wandelen gezamenlijk naar het café/restaurant waar de koffie, thee met iets lekkers voor ons klaar zal staan. 

Hoe jullie je dag in Leuven verder indelen bepaal je zelf. Je kunt een keuze maken uit onderstaande excursies. De excursies moet je direct bij aanmelden doorgeven.

Vertrek Leuven: We verzamelen om 20:30 uur om weer met de bus terug richting Kapelle te rijden. De verwachting is dat we daar ca. 22:00 uur aankomen.

Wandeling door het historische centrum  Start: 11:30 uur en duurt ca 1,5 uur. De enthousiaste gids neemt jullie mee op sleeptouw langs de belangrijkste bezienswaardigheden maar ook naar onverwachte verborgen hoekjes. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de eeuwenoude maar springlevende ‘beste stad van Brabant’. Prijs € 12,50 per persoon. (Deze excursie gaat door met minimaal 10 ladies)

Fietstour Start: 14:00 uur De gids neemt je in ongeveer 3 uur tijd mee door deze Bourgondische bestemming. Kies voor de Leuven Fietstour als je Louvain op een unieke en avontuurlijke manier wil ontdekken. Niet te voet of in de bus, maar lekker op de fiets. Je fietst je warm en bent met een gids op stap die jou de bekende en onbekende plekjes laat zien. Bovendien kom je dingen te weten die je niet in een reisgids zult vinden en krijg je de leukste tips voor de rest van de dag. Prijs: € 25 per persoon. (Deze excursie gaat door met minimaal 20 ladies)

Bierproeven Aanvang 16:30 uur Leuven is dé Belgische bierstad dus kan er wat ons betreft een bezoek aan een brouwerij niet ontbreken. Tijdens een korte tour krijgen we een rondleiding door de brouwerij met uitleg. Uiteraard proeven we daarna twee biertjes onder het genot van een paar warme hapjes. Daarna heb je nog voldoende tijd om ergens te gaan eten of voor de lichtjes-avond in het Groot Begijnhof. Prijs € 15,- per persoon. (De excursie gaat door met minimaal 8 ladies)

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Geef je dan snel op via de aanmeld-knop!

De prijs voor deze Ladies Only kerstreis is € 50,- per persoon (excl. excursies naar keuze)

Inclusief: Busreis per comfortabele touringcar, koffie/thee met iets zoet, reisbegeleiding en diverse leuke tips van Sandra en Alice.

Na aanmelden ontvang je van ons een betaalverzoek voor de reis inclusief eventuele excursie(s). Na betaling is je deelname definitief.

Na betaling 100% annuleringskosten. Je mag wel iemand anders in jouw plaats laten gaan.. maar laat ons dat wel weten.

Alle genoemde excursies zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Aanmelden Leuven  Social media

  Ga je ermee akkoord dat er foto's op Facebook/Instagram en op de website gebruikt kunnen worden waar je op te zien ben? (wij vermelden nooit namen op social media!)


  Excursies  Belangrijke info

   Zaterdag 10 december 2022

  Contact gegevens