Athene

We gaan naar de oudste stad van Europa en de hoofdstad van Griekenland, Athene!

Bekend van de vele archeologische plaatsen zoals de beroemde Akropolis, de goden en musea maar Athene is meer, veel meer. Deze stad bestaat uit zoveel leuke en verschillende wijken die we jullie graag willen laten zien. Deze wijken zijn eigenlijk meer Griekse dorpjes zonder hoogbouw maar met sfeervolle straatjes, leuke winkeltjes, Griekse tavernes en hippe koffietentjes. Natuurlijk nodigt deze stad je uit om op ontdekkingstocht te gaan in het verleden maar Athene is tevens een moderne metropool met (mooie winkels) en juist deze combinatie maakt het zo bruisend. 

Ga je mee Athene ontdekken?  

Programma: 

Vrijdag 25 maart We vertrekken om 07.00 u. vanaf Amsterdam Schiphol en vliegen met Transavia naar Athene waar we ca. 11.20 uur aankomen. Hier worden we opgewacht door de bus en worden we naar het hotel gebracht waar we onze koffers kwijt kunnen. 

We starten de middag met een fietstour. Onze Nederlandse gids neemt ons mee op een prachtige route langst de leukste plekken van de stad. We fietsen o.a. door de sfeervolle wijken Psiri, Plaka en Monastiraki. We bezoeken de centrale markt en maken natuurlijk stops bij diverse highlights van de stad om foto’s te maken. We rijden langs de Akropolis, het stadion en door de Nationale tuinen. Na deze tour heb je een goed beeld van de stad en kun je daarna gemakkelijk zelf de stad verder ontdekken.

Zaterdag 26 maart 

Tijdens de fietstour hebben we de Akropolis al mogen aanschouwen maar vandaag heb je de kans om letterlijk het hoogtepunt van Athene te bezoeken. Onze Nederlands sprekende gids vertelt je alles over deze bijzondere plek, middenin Athene. Geen stoffige feiten en een opsomming van jaartallen maar een levendig verhaal dat ons voor even mee terug neemt in de tijd. Naast de informatie over de geschiedenis van Athene genieten we ook van het prachtige uitzicht over Athene en de omgeving. Deze tour is een onvergetelijke belevenis die je niet wilt missen tijdens je verblijf in Athene. Op ca. 300 m afstand van de Akropolis ligt het museum. In het museum zijn meer dan 4000 voorwerpen te vinden die gevonden zijn in de omgeving van de Akropolis. Een bezoek aan het museum is een leuke afsluiter na de tour. We regelen vooraf je entreeticket mocht je het museum ook willen bezoeken.

In de middag is er voldoende tijd om zelf op pad te gaan en Athene verder te verkennen. Tip;  neem de bus of tram en en binnen 30 minuten ben je op het strand. Je kunt ook één van de kleine eilandjes voor de kust zoals Poros of Agistiri bezoeken.

Vergeet ook niet om een heerlijk kopje koffie te drinken op het dakterras van ons hotel. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad en de Akropolis!

Zondag 27 maart Laat je vandaag meenemen door onze Nederlandstalige gids op een unieke wandeltour in Athene door het volkswijkje rondom de centrale markt. Dit is een wijk waar weinig toeristen komen en daardoor één van de buurten waar je de echte lokale sfeer kunt proeven.Een wandeling door de wijk rondom de Varvakeio markt geeft je een goed beeld van de lokale bevolking en de typisch Griekse eetcultuur. Onze gids neemt je te voet mee door de leukste straten en stopt bij de beste adressen voor Griekse delicatessen, vertelt je leuke verhalen over de Griekse cultuur en ondertussen proef je allerlei lokale specialiteiten zoals loukoumades (Griekse oliebolletjes), kaas, Griekse yoghurt en heerlijke lokale vleeswaren.

Liever zelf op pad? Op zondag is er een grote vlooienmarkt waar ook veel locals op af komen. Breng een bezoek aan het Akropolis museum, aanschouw de wisseling van de wacht of ontdek de Koninklijke tuinen. Er is zoveel te zien en te doen in deze bruisende stad. Tijd te kort! Helaas vertrekken we rond 18.00 uur toch weer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Amsterdam waar we ongeveer om 23.30 uur zullen aankomen. 

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Geef je dan snel op via de aanmeld-knop!

De prijs voor deze Ladies Only Athene reis is € 395,- per persoon 

(als er geen directe beschikbaarheid is uit onze voorraad, kan er een toeslag gelden)

Inclusief: Vluchten met 10 kg handbagage, Grieks middenklasse hotel met ontbijt, transfers per bus, fietstour met Nederlandse gids, reisbegeleiding en diverse leuke tips van Sandra en Alice. 

Op basis van een gedeelde 2-persoonskamer (3-persoonskamer op aanvraag)

Exclusief: Bijdrage SGR € 5,- per persoon en 1 x € 2,50 Calamiteitenfonds per reservering. 

Goed om te weten:

De kamers zijn voorzien van tweepersoonsbedden en aparte bedden.

Optioneel bij te boeken: 

Akropolis tour inclusief entree € 47,50

Akropolis museum € 10,-

Wandeltour met proeverij € 35,-

 

Aanmelden Athene

  Gegevens van de thuisblijver

  Verzekeringen

  Wil je een reisverzekering afsluiten?
  Wil je een annuleringsverzekering afsluiten?

  Indien je een verzekering via ons wilt afsluiten zullen we eerst de premieberekening aan je doorgeven

  Social media

  Ga je ermee akkoord dat er foto's op Facebook/Instagram en op de website gebruikt kunnen worden waar je op te zien bent? (wij vermelden nooit namen op social media!)

  Excursies

  De reis- en annuleringsvoorwaarden van deze reis zijn te vinden op de boekingsbevestiging die je ontvangt na aanmelding. Je kunt enkel deelnemen aan de meerdaagse Ladies Only Reizen als je een reisverzekering hebt!

  Belangrijke info

  25-27 maart 2022

  Contact gegevens

  Gerelateerde reizen

  Nieuwe reis 16 – 19 oktober ’24

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!