Een Betoverend Weekendje in Praag

Een last-minute beslissing bracht me naar de sprookjesachtige stad Praag, waar elk straatje doordrenkt is van geschiedenis en elke hoek een nieuw verhaal vertelt. Dit weekendje weg was een ontdekking van gotische pracht, charmante steegjes en literaire erfenissen.

Dag 1: Betoverende Avond aan de Karelsbrug

Bij aankomst in Praag viel de avond over de stad, waardoor de oude bruggen en kerken oplichtten als fonkelende juwelen. Een wandeling over de iconische Karelsbrug, omringd door straatmuzikanten en kunstenaars, bood een magisch begin van mijn verblijf.

Dag 2: Praagse Burcht en de Gouden Straat

Een dag gewijd aan de Praagse Burcht, een complex van paleizen en kerken dat hoog boven de stad uittorent. De Gouden Straat, met kleurrijke huisjes die ooit door alchemisten werden bewoond, vertelde verhalen van oude legendes en mysteries. De adembenemende uitzichten over de stad maakten deze historische plek onvergetelijk.

Dag 3: Literaire Wandeling door de Oude Stad

Een literaire wandeling bracht me naar de plekken die de beroemde schrijver Franz Kafka inspireerden. Van de smalle steegjes van de Oude Stad tot de rustige hoekjes waar Kafka zijn gedachten vormgaf, de stad ademde de geest van literaire grootsheid.

Dag 4: Koffie en Koekjes in Malá Strana

Een rustige ochtend in de wijk Malá Strana bood de perfecte gelegenheid om te genieten van koffie in charmante cafés en om te verdwalen in de kronkelende steegjes. De barokke architectuur en sfeer van rust maakten dit deel van Praag tot een verborgen juweel.

Conclusie: Praag, een Stad van Verhalen en Schoonheid

Praag, met zijn gotische kastelen, romantische bruggen en literaire erfenis, heeft mijn hart veroverd. Dit betoverende weekendje was als een duik in een sprookjesboek, waar elke pagina nieuwe verrassingen onthulde. Tot ziens, Praag – je blijft in mijn gedachten als een stad vol verhalen, schoonheid en tijdloze magie.

Ontdek ons reisaanbod

Ladies Only naar Porto

  9 - 11 april 2024

Ladies Only naar Marrakech

  19-22 maart 2024 Voor deze reis kun je je niet meer aanmelden